Lezingen

> Archief lezingen > 19 februari 2020

19 februari 2020

Leven en werken in Japan

door

Piet Rosenhart


Japan lijkt voor velen van ons onbereikbaar ver. We kennen de beelden van overvolle treinen en mensen die buigen als knipmessen. Maar er is ook een ander Japan. Vanavond gaan we kennismaken met het leven en werken van gewone Japanners in en om Tonami, een stad van ongeveer 40.000 inwoners aan de westkant van Honshu, het belangrijkste eiland van de Japanse archipel. Piet heeft hier enige tijd doorgebracht en bij die gelegenheid een flink aantal dia's gemaakt die hij ons vanavond zal laten zien.


Over Piet Rosenhart
Piet Rosenhart was als aardrijkskundeleraar verbonden aan een middelbare school in Lisse, die sinds 1993 deelneemt aan een uitwisselingsprogramma met drie middelbare scholen in Tonami. Net als in Lisse heeft men daar een soort Keukenhof aangelegd, waar in de eerste weken van mei (als Japan 5 dagen vrij heeft) een half miljoen bezoekers komen kijken naar voornamelijk tulpen.
Het uitwisselingsprogramma is inmiddels uitgebreid met de plaatselijke voetbalclub en de plaatselijke kunstenaars. In het kader van deze uitwisseling heeft Piet de stad driemaal bezocht, steeds ongeveer twaalf dagen lang. Bijzonder was dat hij logeerde bij de Japanse gezinnen thuis.
De dia's geven een interessant beeld van het nieuwe en oude Japan.
Jij komt toch ook?

De avond wordt gehouden in de zaal Tropica aan de Const. Huygensstraat 99 te Heemskerk.
De zaal is open vanaf 19.30 uur en het programma start om 20.00 uur.
Bij de entreeprijs van € 5,= voor NIVON-leden en € 7,50 voor belangstellenden zijn koffie en thee inbegrepen.

 

 

(c) Nivon afd. Beverwijk

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

 

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben